Menu
Featured Temples
Temple Maps
Other Gods
Vaipu thalangal
Temple Archives
Photo Gallery
Songs/Clips
Links
Font problems?
Search
Temple Details
Dynamic Temple Finder
Temple List in English

Temple List in Tamizh
Guest Book
Sign Guest Book
View Guest Book
Contact / Help
Contact Us
Home

tiRcfEcabfBtfTAb

`dfdvA]

tlmf tiRcfEcabfBtfTAb
Ekayilf epyaf Ot[vE[sfvraf tiRkfEkayilf
;Abv[f Ot[vE[sfvraf
;Abvi `[f[p>r]i
paFyvaf `pfpaf / Cnftraf / wa[smfpnftaf
ryilf niAlymf `yfymfEpdfAd
`RkaAmyilf uqfq Uaf twfcav>af
UriliRnfT etaAlv< 14 kI.mI
tlmf EnakfKmf tiAc kizkfK
ligfkmf pfrtixfAd

tlkfKbipfp<

twfAc mavdfdtftilf , tiRAvyabfBkfK `REk uqfq tlmf .
twfcav>riliRnfT 14 kI mIkfkqf etaAlv< . tiRAvyabfbiliRnfT 7 kI mIkfkqf.
k]fFy>af - _yfymfEpdfAd caAlyilf uqfq tlmf. KdMRdfF ~bfbi[f et[fkAryilf uqfq tlmf .
cpftsfta[ tlgfkQlf YM[f$vT tlmf . k]fFy>riliRnfT nkrpf EpRnfTkqf uqfq[ . cbfEb epriy kirammf . EpRnfTkqf KAbvak uqfqtalf , MFnftvafkqf k]fFy>rilf ;bgfki etrinftvafkqf YMlmf oR vadAk Ackfkiqf `maftftikfeka]fD Epaklamf .

Ekayilf `Ampfp<

epriy Ekayilf . caAlyiliRnfT paaftftaEl etrikibT . kizkfK Ekap<rvayili[f vziyaktfta[f uqfEq NAztlf catftiymaKmf . "e[[ilf pibvayilfkqf p<taf m]fFkfkidkfki[fb[. ;kfEkap<rmf niAlkqf ;lflamlf emadfAd Ekap<rmak kadfciyqikfkibT . evqipfpirkartftibfKmf `tbfkDtft pirkartftibfKmf ;Adyilf oR et[f[wfEcaAlEy ;Rkfkibta '[feb]f}mqv<kfK et[fA[mrgfkQmf p<tRmf m]fFkfkidkfki[fb[ . `mfpaqf Ekayilf ;gfK t[ikfEkayilak etbfKpf pkfkmf uqfqT .
3 niAl Ekap<rmf ta]fF udfec[f$lf vlpfpalf vi[aykRmf , ;dpfpalf MRk{mf uqfq[af . M[f m]fdptftilf ndraj cAp uqfqT . ubfcv YMaftftgfkqf ;gfK paTkakfkpfpdfDqfq[. ;T tvir EvB ;dgfkqilf k]fedDkfkpfpdfd kbfcibfpgfkQmf ;gfK pkfktftilf AvkfkpfpdfDqfq[.
`aftft m]fdp NAzv< vayililf epriy ~BMkpfepRma[f YMaftftmf uqfqT . ;TEv ;tftltftilf t[icfcibpfp< vayfnft YMaftftmaKmf . udfpirkartftilf Ekaxfd YMaftftgfkqf `AvkffKbiy ;dgfkqilf uqfq[. cpftsfta[ tlgfkqi[f ligfkgfkqf "Z vriAcyak uqfq[ . uqfm]fdptftilf vak[gfkqf uqfq[ .
EnEr etrivT YMlvaf . kmfpIrma[ YMaftftmf . ~[alf criya[ pramripfpi[fbi epaliviznft niAlyilf ka]pfpDkibaaf . Ekayilf ematftMmf `vfvaEb . v]f]pfp>cfC ;[fbi , ka]vREvaRmf ;lflamlf ;tftAky Ekayilfkqf pritapma[ niAlyilf uqfq[ . evqicfCbfbilf `mfm[f t[ikfEkayilf . enFy uRvmak ni[fb niAlyilf kadfciyqikfkibaaf . `zkiy uRvmf , ~[alf ka] evqicfcmf EpataT . pklf Enrtftilfta[f ;kfEkayiLkfK eclfllf Ev]fDmf . Mdfkqf kaAlpf ptmf paaftfTvidamlf jakfkirAtyak ndkfkEv]fDmf .

tl p<ra]mf

cpftsfta[tf tlgfkQqf YM[f$vT tlmf . Mtlf tlmf tiRAvyaB , ;r]fdavT tiRpfpz[mf . YM[f$vT tiRcfEcabfBtfTAb . tlgfkqi[f vArpdtfAt ;gfK ka]fk

Uri[f epyRkfEkbfp "YZaf vlmf vRmf pkftafkQkfK ;gfK `[f[mf palipfp< nAdepBkibT .
vzipDmf `Fyvri[f pcipfpi]i tIr ;Abv[f u]v<<< vzgfKpv[f ~Akyalf ;tftlmf tiRcfEcabfBtfTAb '[fB epyaf epbfbT . ~[alf `t[f udfepaRqf ;Abv[f pibvipfpi]iAytf tIaftfT `FyvRkfK Mkfti vzgfKva[f '[fptaKmf .
;nftir[f , Vriy[f , ekqtmaf ~kiEyaaf vzipdfd tlmf . `Fyaafkqf pcipfpi]iyalf vRnftiyEpaT ;Abv[f `kfxypatftirmf vzgfki `A[vri[f pciAyy<mf
Epakfkiytalf ;Abv{kfK etaAlyacfeclfvaf '[fBmf ;AbvikfK `[f[p>r]i '[fBmf epyaf "bfpdfdT .

paFyvafkqf

YMvaf padLmf epbfb tlmf .

nmfpE[ na[fmAbkqf ~yi[aE[
    ndmadvlflaE[ wa[kfPtfta
kmfpE[ kcfcima nkRqaE[
    kFmtilfkqf YM[fbiA[y<mf epaFya 'yft
`mfpE[ `qvilapf epRAmyaE[
    `FyaafkdfK ~rMEt ~E[B "Bmf
ecmfepaE[ tiRcfEcabfBtf TAby<qaE[
    tikezaqiEy civE[ u[f `pymf naE[
                      - `pfpaf Etvarmf

TFkEqaD Mzvmf vimfmEv
epaFkqf p>cipf p<rgf kadrgfkakpf
pFekaqff pa]i padlf pyi[f$Dmf
`Fkqf EcabfBtfTAb ec[fbAdEvaEm
                      - wa[cmfpnftaf Etvarmf

pib tkvlfkqf

Mtlamf ~titft Ecaz[f ;tftltftibfK pl tiRpfp]ikqf ecyfTqfqa[f . Ecazaf kalkf klfevdfDkqf ;tftltftibfK m[f[afkqf viqkfekrikfkv<mf , niEvt[tftibfKmf , vizakfkqf 'Dkfkv<mf nivnftgfkqf vidfd ecyftiAykf PBki[fb[ .
`mfm[f m]kfEkaltftilf kadfci tRkibaaf.

`RkaAmyiLqfq tlgfkqf

1. kizkfEk 6 kI mI kfkqilf tiRpfp<qfqmgfAk '[pfpDmf pCpti EkayiLmf ,
2. et[fEmbfEk 3 kI mI etaAlvilf tiREvtiKFy<mf ,
3. EmbfEk 5 kI mI etaAlvilf k]fFy>Rmf ,
4. `Tta]fF EmLmf 2 kI mI ec[f$lf tiRpfp>nfTRtftiy<mf
5. tiRpfp>nfTRtftiyiliRnfT EmLmf 1 kI mI ec[f$lf tiRvalmfepaziLmf ,
6. k]fFy>riliRnfT vdkfEk 3 kI mI etaAlvilf tiRAvyaBmf,
7. tiRAvyabfbiliRnfT EmbfEk 2 kI mIkfkqf etaAlvilf tilfAlsfta[Mmf ,
8. vdkfEk KdMRdfF mbfBmf kaEvri ntikAqkf kdnfT ec[f$lf tiRpfpz[Mmf
uqfq[

`Rdfpa

eka]fFylfpi[f
EvbfBtf TAbyqlf virvatvaf p<kZwfcf
EcabfBtf TAby<df CkvqEm

`wfclf Mkvri

`/mi EcabfBtfTAbnataf tiRkfEkayilf
tiRcfEcabfBtfTAb & `wfclf
( vzi ) k]fFy>af - 613 202
tiRAvyaB vdfdmf
twfAc mavdfdmf
tmizff naD

To view the other Thala puraanams , go to Temple archives page

Featured Temples | Temple Maps | Other gods | Vaipu thalangal | Temple Archives | Songs & Clips
Links | EZ Converter | Dynamic Locality indicator | Search
Sign Guestbook | View Guestbook | Contact us | Home